Доставките на газ в Европейския съюз (ЕС) за момента са гарантирани,

...
Доставките на газ в Европейския съюз (ЕС) за момента са гарантирани,
Коментари Харесай

Доставките на газ в ЕС засега са гарантирани, но може да се влошат

Доставките на газ в Европейския съюз (ЕС) за момента са обезпечени, само че обстановката е сериозна. Това обявиха от Европейската комисия (ЕК), представени от CNN.

" Според нашия продан с националните управляващи сигурността на доставките на газ в Германия - и в Европейски Съюз - сега е обезпечена. Засега по-малкият приток на газ от Русия може да бъде обезщетен ", сподели представител на Европейска комисия. Въпреки това " обстановката би трябвало да се вземе на съществено ", добави той.

" На този стадий би трябвало да сме наясно, че ситуацията може да се утежни в допълнение. Декларации за ранно предизвестие, които съставляват първото равнище на предизвестие, планувано в Регламента за SoS, бяха направени от девет други държави-членки на Европейски Съюз през последните месеци, на фона на продължаващото потребление на доставките на газ от Русия като инструмент за изнудване, добави представителят.

Това идва, след като Германия в четвъртък в допълнение увеличи равнището си на предизвестие за доставките на газ, след предходна декларация за равнище на ранно предизвестие. Според Европейската комисия Германия е разискала обстановката с Комисията и този ход е част от координираните дейности на Европейски Съюз по въпроса.

" Рискът от цялостно спиране на газа сега е по-реален от всеки път. Ето за какво приемането на регламента за предпазване на газ дружно с други ограничения за подготвеност е толкоз значимо в този миг ", сподели в четвъртък вицепрезидентът на Европейска комисия Франс Тимерманс.

Русия за следващ път понижи доставките на газ за Европа, като не остави никакво подозрение в Европейския съюз, че " Газпром " е основната бухалка в енергийната война на Кремъл. Европейците към този момент не имат вяра в " техническите аргументи " за спирането на доставките и се приготвят за цялостна газова обсада от страна на Русия.

Това написа в собствен обзорен материал съветската редакция на BBC.

В изискванията на най-голямата енергийна рецесия от 70-те години на предишния век насам няколко страни към този момент започнаха изключителни ограничения и са на път да лимитират потреблението на газ - първо непринудено, а по-късно и наложително.

Според МААЕ европейските страни няма да могат да попълнят нужния потенциал в газовите си складове преди зимата, както и да се извърши проекта за деяние при изключителни обстановки, макар увеличението на производството от въглищни и атомни електроцентрали.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР